Wina hiszpańskie

 

Rioja Vega Reserva

 

Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Tempranillo, Mazuelo i Graciano o ciemnowiśniowym kolorze, intensywnym, dojrzałym owocowym bukiecie i pełnej budowie, szlachetne i długowieczne. Podawać do mięs, dań z grilla, kiełbas i pieczeni.

Rioja Vega Crianza

 

Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron Tempranillo, Mazuelo i Garnach o kolorze dojrzałej wiśni. Lekkie i harmonijne o dobrej strukturze, dobrze zbalanszowane. Podawać do pieczeni, dziczyzny, kiełbas i pikantnego sera.

 

 

Rioja Vega Tempranillo

 

Wino czerwone, wytrawne, wytworzone z winogron Tempranillo i Garnacha o ciemnoczerwonym kolorze z fioletowymi tonami i aromacie świeżych owoców i eukaliptusa. Dobrze zbalansowane o dobrej strukturze. Podawać do mięs, jarzyn i sera.

 

Principe de Viana Tempranillo

 

Wino czerwone, wytrawne wytwarzane z winogron odmiany Tempranillo o ciemnorubinowym kolorze i intensywnym aromacie świeżych winogron. W smaku dojrzałe z łagodnymi taninami. Podawać do mięs z grilla, drobiu i wędlin.

 

Karrikiri

 

Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Tempranillo. Charakteryzuje się granatowym kolorem i świeżym zapachem z jagodowym aromatem. Podawać do mięs, kiełbas i serów.

 

 

 

Rochapel

 

Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Tempranillo o czerwonym kolorze i aromacie świeżych winogron. Delikatne w smaku. Podawać do czerwonych mięs i serów.

 

Principe de Viana Crianza

 

Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Tempranillo, Cabernet Sauvignon i Merlot o ciemnoczerwonym kolorze i aromacie dojrzałych owoców z korzenną nutą i odrobią wanilii i kokosa. Wyważone w smaku. Podawać do dań z grilla, dziczyzny i pieczeni.

 

Remonte Tempranillo 

 

Wino czerwone, wytrawne, wytworzone z winogron odmiany Tempranillo o intensywnym aromacie z wyraźną owocową nutą. W smaku pełne z wyczuwalnymi łagodnymi taninami. Podawać do dań z grilla, mięs i serów.

Rioja Vega Viura 

 

Wino białe delikatnie wytrawne, wytworzone z winogron odmiany Viura. Polecane do lekkich dań mięsnych, ryb i serów.