Wina Mołdawskie
|
PASTORAL COMRATA Wino czerwone, słodkie wytworzone z winogron Cabernet-Sauvignon uprawianych w południowej części Mołdawii w regionie winiarskim Komrat.Oryginalne słodkie wino z pełnym harmonijnym smakiem i lekkimi owocowymi tonami. Sugestie kulinarne: do deserów, ciast i lodów. |
![]() |
MUSCAT
Wino białe, słodkie wytworzone z muskatowych odmian winogron uprawianych w południowej części Mołdawii w regionie winiarskim Komrat. Delikatne w smaku, harmonijne z muszkatowymi tonami. Podawać schłodzone. Sugestie kulinarne: do serów i słodkich dań. |
![]() |
CABERNET
Wino czerwone, półwytrawne z zachowanym zapachem świeżych winogron. Charakteryzuje się miękkim, pełnym harmonii smakiem z migdałowym aromatem. Wytworzone z winogron odmiany Cabernet uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy. Dzięki klasycznej metodzie produkcji odznacz się stabilną, wysoką jakością. Doskonałe na wszelkie okazje. Podawać w temperaturze pokojowej. |
![]() |
PASTORAL
Wino uznane za wzorzec czerwonych win deserowych. Wytworzone z winogron odmiany Cabernet-Sauvignion uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy. Szlachetny, ciemnorubinowy kolor, pełny, aksamitny smak oraz aromat suszonych śliwek nadają mu niepowtarzalny charakter i zapewniają popularność. Podawać w temperaturze pokojowej. |
![]() |
MUSCAT
Wino białe, deserowe wytworzone z muscatowych odmian winorośli uprawianych na południu Republiki Mołdowy. Bursztynowy kolor , delikatny, muskatowy aromat i pełny harmonijny smak zapewniają mu niepowtarzalność. |
![]() |
MERLOT
Wino czerwone, wytrawne, wytworzone z wyselekcjonowanych winogron odmiany Merlot, uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy. Charakteryzuje się pełnym, aksamitnym, harmonijnym smakiem i przyjemnym aromatem. Podawać w temperaturze pokojowej. |
![]() |
KONGAZ SAPERAVI
Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w południowej części Mołdawii w rejonie winiarskim Komrat. Wino o intensywnym wiśniowym kolorze i owocowym aromacie z wyczuwalną nutą śliwki. W smaku pełne, owocowe z lekką goryczką i łagodnym finiszem. Sugestie kulinarne: do czerwonych mięs i dań z grilla. |