Wina Gruzińskie

 

Kindzmarauli 

 

Wino markowe, czerwone, półsłodkie z kontrolowanym regionem pochodzenia. Wytworzone z winogron odmiany Saperami uprawianych w winiarskim mikrorejonie Kindzmarauli. Wino charakteryzuje się przejrzystym kolorem dojrzałej wiśni z wyraźnie zaznaczonym owocowo-jagodowym aromatem. Niepowtarzalny, lekko pikantny smak wina zostawia w ustach aksamitne tony. Polecane do serów, słodyczy, owoców a także pikantnych dań.

Alazani Valley 

 

Wino czerwone półsłodkie, wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino charakteryzuje się ciemnowiśniowym kolorem i przyjemnym aromatem z zapachem suszonych owoców i jagód. Pozostawia uczucie słodyczy z posmakiem świeżych winogron. Polecane do serów, słodyczy, owoców a także pikantnych dań.

Alazani Valley

 

>Wino białe półsłodkie, wytworzone z winogron odmiany Rkatsiteli uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino charakteryzuje się słomkowym kolorem i aromatem dyni i pigwy. W smaku harmonijne, delikatnie kwaskowe z nutami suszonej pigwy. Polecane do sałatek i owoców.. 

Saperavi

 

Wino czerwone wytrawne, wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wiśniowy kolor wina załamuje się na krawędzi kieliszka, dając rubinowy odcień. Wino o przyjemnym aromacie z dominującymi tonami jagód i wiśni i długim finiszem. Polecane do serów, jagnięciny i mięs z grilla. 

Pirosmani

 

Wino czerwone półwytrawne, wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino charakteryzuje się rubinowym kolorem i gatunkowym aromatem. W smaku harmonijne z delikatną goryczką. Polecane do dań mięsnych, deserów i owoców. .