Wina Gruzińskie
![]() |
Kindzmarauli
Wino markowe, czerwone, półsłodkie z kontrolowanym regionem pochodzenia. Wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim mikrorejonie Kindzmarauli. Wino charakteryzuje się przejrzystym kolorem dojrzałej wiśni z wyraźnie zaznaczonym owocowo-jagodowym aromatem. Niepowtarzalny, lekko pikantny smak wina zostawia w ustach aksamitne tony. Polecane do serów, słodyczy, owoców a także pikantnych dań. |
![]() |
Alazani Valley
Wino czerwone półsłodkie, wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino charakteryzuje się ciemnowiśniowym kolorem i przyjemnym aromatem z zapachem suszonych owoców i jagód. Pozostawia uczucie słodyczy z posmakiem świeżych winogron. Polecane do serów, słodyczy, owoców a także pikantnych dań. |
![]() |
Alazani Valley
>Wino białe półsłodkie, wytworzone z winogron odmiany Rkatsiteli uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino charakteryzuje się słomkowym kolorem i aromatem dyni i pigwy. W smaku harmonijne, delikatnie kwaskowe z nutami suszonej pigwy. Polecane do sałatek i owoców.. |
![]() |
Saperavi
Wino czerwone wytrawne, wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wiśniowy kolor wina załamuje się na krawędzi kieliszka, dając rubinowy odcień. Wino o przyjemnym aromacie z dominującymi tonami jagód i wiśni i długim finiszem. Polecane do serów, jagnięciny i mięs z grilla. |
![]() |
Pirosmani
Wino czerwone półwytrawne, wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino charakteryzuje się rubinowym kolorem i gatunkowym aromatem. W smaku harmonijne z delikatną goryczką. Polecane do dań mięsnych, deserów i owoców. . |
![]() |
Mukuzani
Wino czerwone, wytrawne z kontrolowanym regionem pochodzenia, wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim mikrorejonie Mukuzani. Wino o dobrej strukturze i ciemnomalinowym kolorze. W zapachu kwiatowo-owocowe z tonami wiśni. W smaku ekstraktywne z wyczuwalną, subtelną dębową nutą. Polecane do grilowanych mięs i dojrzałych serów. . Podawać w temp. 16-18∨dm;C. |
![]() |
Pirosmani
Wino białe, półwytrawne wytworzone z winogron odmiany Rkatsiteli uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino charakteryzuje się jasnym, słomkowym kolorem z zielonkawym odcieniem i wyczuwalnym zapachem brzoskwini. W smaku dobrze zbalansowane między słodyczą a kwasowością. Polecane do sałatek z warzyw, sera i owoców. Podawać w temp. 12-14∨dm;C. |
![]() |
Akhasheni
Wino markowe, czerwone, półsłodkie z kontrolowanym regionem pochodzenia. Wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim mikrorejonie Akhasheni. Wino o kolorze granatu i zapachu śliwki i czereśni. Naturalna słodycz i dobrze zbalansowany aksamitny smak nadają mu niepowtarzalność. Polecane do owoców, ciast i deserów.. |
![]() |
Telavi
Wino czerwone półwytrawne, wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino o ciemnowiśniowym kolorze i aromacie czarnej jagody i dojrzałej wiśni. Wyraźne taniny z wyczuwalną nutą jagody zapewniają winu niepowtarzalny smak. |
![]() |
Rkatsiteli
Wino białe, wytrawne, wytworzone z winogron odmiany Rkatsiteli i Mtsvane uprawianych w winiarskim regionie Kachetia. Wino charakteryzuje się słomkowym kolorem i przyjemnym, dobrze wyrażonym aromatem z kwiatowymi tonami. Łagodna kwasowość i wyraźna, owocowa nuta nadaje winu harmonijny smak. Polecane do drobiu, ryb, serów i sałatek. |
![]() |
Khvanchkara
Wino markowe, czerwone, półsłodkie z kontrolowanym regionem pochodzenia. Wytworzone z winogron odmiany Aleksandrouli i Mujuretuli uprawianych w winiarskim mikrorejonie Kvanchkara. Wino charakteryzuje się ciemno rubinowym kolorem i aromatem malin, dojrzałych śliwek i wiśni co stanowi niepowtarzalne połączenie. W smaku delikatne i łagodne o dobrze zrównoważonej słodyczy i kwasowości z delikatną, pikantną nutą. Polecane do owoców i słodyczy. Podawać w temp. 10-12ºC. |