Wina hiszpańskie
![]() |
Rioja Vega Reserva
Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Tempranillo, Mazuelo i Graciano o ciemnowiśniowym kolorze, intensywnym, dojrzałym owocowym bukiecie i pełnej budowie, szlachetne i długowieczne. Podawać do mięs, dań z grilla, kiełbas i pieczeni. |
![]() |
Rioja Vega Crianza
Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron Tempranillo, Mazuelo i Garnach o kolorze dojrzałej wiśni. Lekkie i harmonijne o dobrej strukturze, dobrze zbalanszowane. Podawać do pieczeni, dziczyzny, kiełbas i pikantnego sera.
|
![]() |
Rioja Vega Tempranillo
Wino czerwone, wytrawne, wytworzone z winogron Tempranillo i Garnacha o ciemnoczerwonym kolorze z fioletowymi tonami i aromacie świeżych owoców i eukaliptusa. Dobrze zbalansowane o dobrej strukturze. Podawać do mięs, jarzyn i sera. |
![]() |
Karrikiri
Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Tempranillo. Charakteryzuje się granatowym kolorem i świeżym zapachem z jagodowym aromatem. Podawać do mięs, kiełbas i serów.
|
![]() |
Rochapel
Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Tempranillo o czerwonym kolorze i aromacie świeżych winogron. Delikatne w smaku. Podawać do czerwonych mięs i serów. |
![]() |
Rioja Vega Viura
Wino białe delikatnie wytrawne, wytworzone z winogron odmiany Viura. Polecane do lekkich dań mięsnych, ryb i serów. |
![]() |
Karrikiri Viura
Wino białe delikatnie wytrawne, wytworzone z winogron odmiany Viura. Dobrze zbalansowane z wyczuwalnymi nutami owoców cytrusowych. Polecane do lekkich dań mięsnych, ryb i serów. |