Wina Mołdawskie
![]() |
CHARDONNAY
Wino białe, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Chardonnay Sauvignon uprawianych w południowej części Mołdawii w regionie winiarskim Komrat.Miękkie i harmonijne w samaku z migdałową goryczką i gatunkowym aromatem.Podawać schłodzone. Sugestie kulinarne: do lekkich dań mięsnych, ryb i serów. |
![]() |
KAGOR COMRATA
Wino czerwone, słodkie wytworzone z winogron Cabernet-Sauvignon uprawianych w południowej części Mołdawii w regionie winiarskim Komrat.Oryginalne słodkie wino z pełnym harmonijnym smakiem i lekkimi owocowymi tonami. Sugestie kulinarne: do deserów, ciast i lodów. |
![]() |
SAPERAVI
Wino czerwone, wytrawne wytworzone z winogron odmiany Saperavi uprawianych w południowej części Mołdawii w regionie winiarskim Komrat. Pełne w smaku, aksamitne z gatunkowym aromatem. Sugestie kulinarne: do czerwonych mięs, dań z grilla. Zawiera siarczyny. |
![]() |
NEGRU DE COMRAT VDCS Wino czerwone, wytrawne, jakościowe wytworzone z winogron odmiany Cabernet-Sauvignon i Saperavi uprawianych w południowej części Mołdawii w regionie winiarskim Komrat. Pełne i harmonijne w samaku z delikatną goryczką i aromatem wiśni. Sugestie kulinarne: do czerwonych mięs i dań z grilla. |
![]() |
MUSCAT
Wino białe, słodkie wytworzone z muskatowych odmian winogron uprawianych w południowej części Mołdawii w regionie winiarskim Komrat. Delikatne w smaku, harmonijne z muszkatowymi tonami. Podawać schłodzone. Sugestie kulinarne: do serów i słodkich dań. |
![]() |
ROSE BLAZON Wino czerwone, słodkie wytworzone z winogron odmiany Cabernet i Merlot uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy. Charakteryzuje się pełnym bukietem z zachowanym aromatem świeżych winogron, ciemnorubinowym kolorem i niepowtarzalnym samakiem. |
![]() |
ELITE Wino różowe, półsłodkie wytworzone z odmiany winogron Merlot uprawianych na południowej części Mołdawii w rejonie winiarskim Komrat. W świeżym owocowym bukiecie można wyczuć nuty malin. Wino idealnie nadaje się jako aperitif oraz do deserów i ciast. Należy podawać schłodzone.
|
![]() |
CZARNY MNICH
Wino czerwone półsłodkie z zachowanym aromatem winogron, sporządzone według receptury mnichów z Monasteru Wniebowzięcia Matki Bożej w Kaczulii. Wytworzone z winogron odmiany Cabernet, Merlot i Pinot Franc, uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy . Mieniący się ciemnorubinowy kolor i łagodny zharmonizowany smak nadają mu niepowtarzalny charakter. Doskonałe na każde okazje. Podawać w temperaturze pokojowej. |
![]() |
CABERNET
Wino czerwone, półwytrawne z zachowanym zapachem świeżych winogron. Charakteryzuje się miękkim, pełnym harmonii smakiem z migdałowym aromatem. Wytworzone z winogron odmiany Cabernet uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy. Dzięki klasycznej metodzie produkcji odznacz się stabilną, wysoką jakością. Doskonałe na wszelkie okazje. Podawać w temperaturze pokojowej. |
![]() |
KAGOR
Wino uznane za wzorzec czerwonych win deserowych. Wytworzone z winogron odmiany Cabernet-Sauvignion uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy. Szlachetny, ciemnorubinowy kolor, pełny, aksamitny smak oraz aromat suszonych śliwek nadają mu niepowtarzalny charakter i zapewniają popularność. Podawać w temperaturze pokojowej. |
![]() |
MUSCAT
Wino białe, deserowe wytworzone z muscatowych odmian winorośli uprawianych na południu Republiki Mołdowy. Bursztynowy kolor , delikatny, muskatowy aromat i pełny harmonijny smak zapewniają mu niepowtarzalność. |
![]() |
MERLOT
Wino czerwone, wytrawne, wytworzone z wyselekcjonowanych winogron odmiany Merlot, uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy. Charakteryzuje się pełnym, aksamitnym, harmonijnym smakiem i przyjemnym aromatem. Podawać w temperaturze pokojowej. |
![]() |
WINO GRZANE MNICHA
Wino czerwone, słodkie wytworzone z winogron Cabernet i Merlot uprawianych w nasłonecznionych dolinach Gagauz-Eri w Republice Mołdowy. Charakteryzuje się pełnym bukietem z zachowanym aromatem świeżych winogron, ciemnorubinowym kolorem i niepowtarzalnym smakiem. |
![]() |
ALIGOTE
Wino białe, półsłodkie, wytworzone z winogron szczepu Aligote. Charakteryzuje się złocistym kolorem i przyjemnym aromatem. W smaku świeże z lekką migdałową goryczką.Podawać w temperaturze 10-12 C |
![]() |
ALTERITA
Wino czerwone, półwytrawne wytworzone z winogron odmiany Cabernet uprawianych w regionie winiarskim Komrat w Mołdawii. Charakteryzuje się miękkim, pełnym harmonii smakiem z migdałowymi tonami. Zapach świeżych winogron nadaje mu niepowtarzalny charakter. Polecane do dań mięsnych, drobiu i deserów. |
![]() |
CZERWONA RUTA
Wino czerwone, półsłodkie wytworzone z winogron odmiany Merlot uprawianych w regionie winiarskim Komrat w Mołdawii. Charakteryzuje się intensywnym, rubinowym kolorem i wyrazistym aromatem owoców leśnych. W smaku delikatne z wyczuwalnymi jagodowymi tonami. Polecane do lekkich dań mięsnych, serów i deserów. |
![]() |
TERRA RICI MERLOT RED SEMI-SWEET
Wino czerwone, półsłodkie wytworzone z winogron odmiany Cabernet uprawianych w regionie winiarskim Komrat w Mołdawii. Charakteryzuje się intensywnym, rubinowym kolorem i wyrazistym aromatem owoców leśnych. W smaku delikatne z wyczuwalnymi jagodowymi tonami. Polecane do lekkich dań mięsnych, serów i deserów. |
![]() |
TERRA RICI CABERNET RED SEMI - DRY
Wino czerwone, półwytrawne wytworzone z winogron odmiany Merlot uprawianych w regionie winiarskim Komrat w Mołdawii. Charakteryzuje się miękkim, pełnym harmonii smakiem z migdałowymi tonami. Zapach świeżych winogron nadaje mu niepowtarzalny charakter. Polecane do dań mięsnych, drobiu i deserów. |